FUNKCIONALNA VADBA
FUNKCIONALNA VADBA

Mišična skupina:

Razgibanje celotnega telesa

Kategorija:

Oprema:

TRX, uteži, klopce, itd.

Funkcionalna vadba se pogosto omenja v povezavi z izgubo kilogramov in oblikovanjem telesa. Namen vadbe je okrepiti mišice in telesu povrniti moč ter gibčnost za lažje spopadanje z vsakodnevnimi opravili in napori. Pri vadbi se tako posnemajo gibi, ki jih pogosto izvajamo pri hišnih opravilih, kot je na primer čiščenje, sklanjanje, vstajanje, dvigovanje bremen,… Izvaja se v veliki meri z lastno težo, vključuje pa tudi nekatere osnovne pripomočke, kot so kolebnice, elastike, žoge, različne uteži, TRX trakove,...

Ta oblika vadbe torej ne pozna izoliranega treninga določenih mišičnih skupin (v nasprotju z vadbo v fitnesu), temveč je izjemno raznolika vadba, ki se najbolj približa naravnemu in uporabnemu gibanju človeka ter izboljša agilnost, koordinacijo, moč, vzdržljivost, eksplozivnost, hitrost in stabilnost. Dobra stran takega načina treninga je tudi, da že med samo vadbo porabimo veliko energije.

Še pomembneje pa je, da je takšna vadba zadosten stimulans, ki pospeši metabolizem še v naslednjih 24 urah po končanem treningu, kar pomeni, da naše telo tudi takrat, ko ne vadimo več, porabi več energije za svoje delovanje, kot bi jo sicer. Priporočamo jo vsem, ki želijo na dolgi rok spremeniti stil življenja na bolje. Če se želiš znebiti stresa, je to vsekakor vadba zate!

Galerija slik