REHAB program
REHAB program

Mišična skupina:

Vse mišične skupine

Kategorija:

Oprema:

Uteži

Kineziološki trakovi so idealni za podporo in stabilnost mišicam in sklepom. Pomagajo pri okrevanju in izboljšanju fizičnega stanja mišic in sklepov in so odlični za športno aktivne.

Tecar aparat prenaša visoko-frekvenčne elektromagnetne energije skozi telo do ciljnega tkiva, v katerem povzroči hipertermijo (pregrevanje). Tecar aparat izkorišča načelo diatermije, ki se od ostalih oblik termoterapije razlikuje predvsem v tem, da toplote tkivu ne dodaja »od zunaj«, temveč z aktivacijo ionov stimulira biološka tkiva in na ta način proizvaja energijo in toploto »od znotraj«.

Namen rehab vadbe je odkrivanje mišično-skeletnih pomanjkljivosti in telesnih asimetrij , ki lahko vplivajo na kakovost gibanja. Na obravnavi z uvodnim testiranjem in oceno stanja ugotovimo vzroke za težave posameznika. Nato sestavimo individualni program kinezioloških vaj ter naredimo načrt, kako jih odpraviti. Skozi vadbo stranka prejme razlago in demonstracijo zastavljenega individualnega programa.

Eden izmed glavnih pozitivnih učinkov, ki jih ima športna masaža je zmanjšanje bolečin v mišicah in sklepih. Napete mišice se sprostijo in izboljša se gibljivost sklepov, ki postanejo bolj gibljivi. Drugi, prav tako pomemben učinek pa je izboljšanje pretoka krvi in limfe, saj masaža spodbuja cirkulacijo in s tem pomaga, da hranilne snovi in voda hitreje dosežejo mišice in ostala tkiva.  Pripomočki: ventuze, masažna pištola, drugi masažni pripomočki.

Galerija slik