SENIOR FIT
SENIOR FIT

Mišična skupina:

Razgibanje celotnega telesa

Kategorija:

Oprema:

Lastna teža in lažje uteži

SENIOR FIT je vadba, namenjena izboljšanju splošnih telesnih sposobnosti starejše generacije. Zadostna telesna dejavnost skozi celotno življenjsko obdobje je izjemnega pomena, saj telesna neaktivnost v kasnejšem starostnem obdobju še hitreje vodi v izgubo mišične mase, slabšanje ravnotežja in koordinacije ter s tem povečano možnost padcev. Pomanjkanje gibanja predstavlja tudi dejavnik tveganja za razvoj nekaterih kroničnih bolezni, kot so debelost, diabetes tipa 2 in različne oblike srčno-žilnih obolenj.

Senior Fit vadba je sestavljena iz ogrevanja, osnovnih vaj pilatesa, krepilnih vaj za moč in sproščanja (osnove joge). Vadbeni program, ki se izvaja ob umirjeni glasbi, popestrimo z različnimi rekviziti (mala/velika žoga, elastike, trakovi, uteži,…). S kombinacijo teh vaj krepimo celotno telo, povečujemo gibljivost sklepov ter izboljšujemo ravnotežje in koordinacijo. Predvsem trening za moč je zelo pomemben del vadbe za starejše, saj neposredno vpliva na ohranjanje mišične mase, kostne gostote ter hormonskega ravnovesja telesa.

Poudarek je predvsem na krepitvi trupa - centra, kar nam pomaga okrepiti hrbtno muskulaturo in mišice trupa, od koder izvira večina težav. Tako pripomoremo k dobremu počutju in višji kakovosti življenja tudi v kasnejšem življenjskem obdobju. Vadba v zrelih letih namreč pomembno vpliva na kakovost življenja in je odličen način zaviranja procesov staranja. Vadba je tako namenjena starejšim po letih, a mladim po srcu!

Galerija slik